На училище във Фънтопия? Чудите се дали сте прочели правилно – Да!

Най-новата програма на Фънтопия се нарича STEAM. Обаче това не е нито „пара“ преведено от английски, нито пък е световноизвестният международен сайт за видеоигри … знаете, че ние сме по активните забавления. Този път обаче сме ги съчетали със знания, които децата придобиват в тази програма.

Ето какво означава STEAM: Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics или Наука, Технология, Инженерство, Изкуство и Математика – учебната програма, с която децата усвояват знания и прилагат наученото в реална среда.

Това, което отличава STEАM от традиционното образование и наука е смесената учебна среда и демонстрира на учениците как научният метод може да бъде приложен в ежедневието. STEАM отчита факта, че непрекъснатия напредък на технологиите променя начина, по който децата учат, свързват се с другите и взаимодействат по между си всеки ден.

Ние насърчаваме и по-малките дечица да участват, ако родителите преценят, че ще могат да разбират, но е важно условие децата да могат да четат. По тази причина ние от Фънтопия казваме, че програмата е подходяща за деца над 7г. възраст.

Всеки урок има и ключови фактологични знания, които децата научават и разбират по време на презентацията, която нашите водачи ще представят, ще провокират децата да дискутират и анализират представеното/наученото, както и да приложат наученото в проект.

Фънтопският STEAM има и добавена стойност, след урока, децата ще имат възможност да разпуснат и разнообразят с нашите традиционни забавления и приключения.

Всяка сряда от 18:00 до 19:30ч.

Продължителност 90 мин.

За ноември месец 2020 г. датите са 4, 11, 18 и 25 ноември.

4.11. – „Падащо яйце“ – Гравитация и въздушно съпротивление/Законите на Нютон

11.11. – „Лабиринт от сламки“ – Инерция и гравитация

18.11. – „Търкаляне и състезание“ – Движение, сила на бутане и сила на триене

25.11. – „Невероятната ръка“ – Улов на движение и биомеханика

Единично посещение е на цена 29,00лв., което включва посещение на един STEAM урок и игра във Фънтопия в рамките на тези 90мин.

Резервирай и плати тук

Абонаментно посещение е на цена 79,00лв., което включва 4 поредни посещения на STEAM уроци и игра във Фънтопия, в рамките на тези 90мин всяко едно от тях.

Резервирай и плати тук

Всички материали се осигуряват от Фънтопия. От участниците се очакват добро настроение, жажда за учение, енергия за забавление (и маска).

Необходимо е предварително записване, за да осигурим необходимите материали за всеки участник!

За повече информация позвънете на:

070 020 867